Връщане на стоки

Връщането на стоки към Продавача се извършва, при условие, че стоката е в същия вид, в който е била получена (с всички принадлежащи към нея етикети, стикери,  без да са били скъсани и/или остранявани), опаковка, както и да не е третирана с препарати (парфюми, перилни препарати и др.), замърсена, с неприятна миризма, повредена, гладена или използвана.

За избягване на всякакви съмнения Купувачът има право да върне стоката не по-късно от  14 - дневния срок, който започва да тече от датата на получаване на Поръчката, определен в Закона за защита на потребителите. За отказ от Поръчка, Клиента предварително уведомява Продавача за своето решение да се откаже от покупката на публикувания имейл чрез попълнен формуляр за връщане.

Условията и сроковете за връщане на стока са съгласно изискванията на Закона За Защита на Потребителите.

Купувачът  може да се запознае с целия закон на официалния сайт на Комисия За Защита на Потребителите на линк https://www.kzp.bg/

Продавачът се задължава да предостави на Купувача и стандартния формуляр за упражняване правото на отказ, който може да бъде изтеглен от този линк: тук.

Купувачът   няма право да върне бански костюми, бельо и бижута. Продавачът запазва правото си, да не приема връщането на тези артикули и да не възстанови заплатената от Клиента сума по Чл. 57. от ЗЗП. За избягване на всякакви съмнения – при връщане от страна на Клиента на бански костюми, бельо и бижута, Продавачът   се задължава да върне стоката обратно към Купувача, като транспортните разходи са за сметка на последния. 

Във връзка с връщането на стока към Продавача, Клиентът трябва да спази следния ред и да предостави следната информация:

            - Попълненета Бланка за връщане;

            - Оригинал на касов бон на върнатия артикул и товарителница.

            - Предпочитан начин на удовлетворяване при връщането ( замяна на стока, издаване на електронен ваучер на стойността на върнатата стока, възстановяване на сума );

            - Възстановяване на  заплатената сума се извършва по банковата карта, с която е извършено плащането;           

Връщането на стока от Купувача към Продавача става чрез изпращане на стоката, с Куриер:

couture.bg, Офис на Speedy София Дианабад: ул. „Крум Кюлявков“ бл. 25, 1172 кв. Дианабад, София, България.

 

Възстановяване на заплатена сума

В случай на отказ на Поръчка, възстановяването на заплатена от Купувача сума се извършва от Продавача в срок от 14 /четиринадесет/ работни дни, считано от датата на направената поръчка:

- по банковата карта, с която е извършено плащането;

-по банкова сметка, когато е платено на каса на Easy Pay. 

Продавачът   се задължава да възстанови заплатената от Купувача сума в срок от 14 /четиринадесет/ работни дни, считано от датата на заявеното от Купувача желание за връщане на стока, като предостави документ удостоверяващ връщането й към Продавача. Продавача следва да получи стоката, която подлежи на връщане и да се увери в нейната цялост.

 

Условия за връщане

Всеки клиент закупил стока от couture.bg има право да я върне в рамките на 14 календарни дена след получаването й, ако са спазени следните условия:

  • Запазени са всички етикети, аксесоари (ако е имало такива) и опаковка.
  • Товарителница издадена от фирмата превозвач, касов бон /фактура/.
  • Запазен добър търговски вид – стоката не е носена, прана, гладена, замърсена, без следи от миризми, скъсана или третирана по какъвто и да е начин; обувките не са замърсени, носени, наранени, деформирани, без миризми, предпазните стикери и етикети не са отстранени и/или наранени.
  • Транспортните разходи по връщането на стоката са изцяло за сметка на клиента! Клиентът избира с кой куриер да върне стоката към нас.

    Възстановяването на сума за закупен продукт става след приемане на пратката от наша страна в нейната цялост. Възстановяване на сумата става по картата, с която е платено или по банкова сметка на клиента, когато поръчката е платена на каса на Easy Pay, в рамките на 14 работни дни от датата на получаване на поръчката.  

 

Бланка за връщане на продукти

Изтеглете

Copyright © 2012-2024 couture.bg All Rights Reserved. | created by idwebbg.com | Презареди